27 Ağustos 2012 Pazartesi

Katmerli poğaça






MALZEMELER

1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta (akı içine sarısı üstüne)
20 gr yaş maya
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar un
Arasına;
Besel yağ veya tereyağ
İçine; Salçalı sosis (isterseniz peynir de koyabilirsiniz

Yapılışı;
Ilık sütün içine mayayı erittim. Tüm malzemeleri de katarak ele yapışmayacak bir hamur elde ettim. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp tabak büyüklüğünde merdane ile açtım. Aralarına Becel yağ sürüp üst üste koydum. En üsttekine yağ sürmedim. Merdane ile açmaya devam ettim ve 16 eşit parçaya bölüp sigara böreği sarar gibi sardım. Arasına ben salçalı sosis kavurdum. Tepside yaklaşık 45 dk. mayalandırdım. Üzerine yumurta sarısı ve susam serperek 180 C lik fırında üstü kızarana kadar pişirdim.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder