10 Ocak 2011 Pazartesi

PALYAÇO KÜLAHI






Uzun zaman önce kalıplarını pastaland.com.tr’den almıştım. Ama bir türlü fırsat bulup yapamamıştım.
Pazara günü kızımın da canı sıkılınca gel palyaço külahı yapalım dedim.Selin heyecan içinde can sıkıntısını bile unuttu. Mutfakta bir sağa bir sola koşuşuturup durdu.

Yapması oyalayıcı da olsa yemesi çok zevkli olan külahların tarifini veriyorum şimdi.
Çocuğu olan herkese tavsiye ederim. Ben bile bayıldım.



Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
Süslemek İçin :
Dr.Roetker pasta süsü
Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını merdaneyle incelterek yarım cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
(Pastane malzemesi satan yerlerde bulunan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (Dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder