10 Ocak 2011 Pazartesi

BONİBONLU KURABİYE

Kızımın ve oğlumun sınıf arkadaşları için pişirdiğim kurabiyeler harika oldu. Fakat Altan’ın sınıf mevcudu çok olunca onlara kısmet olmadı. (5 tane eksik çıkınca götürmekten vazgeçti)
Bu tariften yaklaşık 60 adet kurabiye çıkıyor.Çikolata onlara çok farklı bir lezzet kattı.
Kızım bugün kurabiyeleri arkadaşlarına götürecek.Bakalım arkadaşları da beğenecek mi?





BONİBONLU KURABİYE

Malzemeler

2 Fincan Sinangil Un
1 Fincan Kakao
1 Pk. Sinangil Karbonat
2 Çimdik Tuz
80 Gram Sütlü Çikolata
250 gr.Margarin veya Tereyağ
5 paket bonibon
2.5 Fincan Şeker
4 yumurta
1 paket vanilya

Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulü eritin. Şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın, erimiş çikolatayı ve margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Unlu karışıma ekleyin. Kekten biraz daha koyu bir hamur elde edersiniz.
Arkasından azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene ve elinize yapışmamaya başlayana kadar yoğurunuz.
Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamurdan küçük parçalar kopararak 5 cm aralıklarla dizin. Karbonat olduğu için 2 katına çıkıyor. Üzerine bonibon koyunuz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak kıvamda olacaklar fakat biraz sonra kendilerini toparlıyorlar.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder