Malzemeler:
4 tane enginar (orta büyüklükte)
1 tane soğan
1 poşet iç bakla (pazarcı size bu konuda yardımcı olur)
1/2 limon
2 tane kesme şeker
tuz
Bol nane
Yapılışı:
Pazardan soyulmuş olarak aldığım enginarları zaten limonlu suya koyup verdiler.
İç baklaları bir bıçak yardımı ile kabuklarından ayırdım. Soğanı zeytinyağında kavurdum. Enginarların biraz daha kılçıklı yerlerini soydum. Önce 2'ye sonra da 4'e böldüm. Tencereye ilave edip biraz çevirdim. Hemen yarım limonu sıktım. Kesme şekerleri ilave ettim. Daha sonra kaynamış suyu ilave edip tencerenin altını da kıstım. Baklalar çabuk piştiği için 5 dk.sonra ilave ettim. Tuz koydum. Çatalla piştiğine emin olunca (ben sebzeleri çok pişmiş sevmem)tencerenin altını kapattım. Bol nane serpip borcama aldım.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder