7 Nisan 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Geçen hafta pazarda enginarı görünce hemen alıp pişirmek istedim. Geçen yıl bir kez pişirmiştim ama çocuklar bu sebzeyi pek semedi. Oysa ki karaciyere çok faydalı olduğu bilinen bu sebzeyi tüketmek (hiç olmazsa ilaç niyetine) gerekir. İnsanın ağız tadının bu sebzeye alışabilmesi için birkaç kez tatması gerektiğini düşünerek enginarı aldım ve pişirdim. Sonuç tek kelime ile mükemmel. Oğlumun 3 tabak yediğini söylesem abartmış olmam inanın. Kızım tatmakla yetindi ama bir dahaki sefere sonucun daha olumlu olacağını düşünüyorum. Fazla söze gerek yok diyerek hemen tarifi veriyorum.
Malzemeler:


4 tane enginar (orta büyüklükte)

1 tane soğan

1 poşet iç bakla (pazarcı size bu konuda yardımcı olur)

1/2 limon

2 tane kesme şeker

tuz

Bol nane



Yapılışı:

Pazardan soyulmuş olarak aldığım enginarları zaten limonlu suya koyup verdiler.

İç baklaları bir bıçak yardımı ile kabuklarından ayırdım. Soğanı zeytinyağında kavurdum. Enginarların biraz daha kılçıklı yerlerini soydum. Önce 2'ye sonra da 4'e böldüm. Tencereye ilave edip biraz çevirdim. Hemen yarım limonu sıktım. Kesme şekerleri ilave ettim. Daha sonra kaynamış suyu ilave edip tencerenin altını da kıstım. Baklalar çabuk piştiği için 5 dk.sonra ilave ettim. Tuz koydum. Çatalla piştiğine emin olunca (ben sebzeleri çok pişmiş sevmem)tencerenin altını kapattım. Bol nane serpip borcama aldım.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder