28 Ocak 2011 Cuma

Yaşasın izne çıkıyorum!!!

Bugün karne günü. Oğlum Altan ve kızım Selin büyük bir heyecanla okula gittiler. Karnelerini alıp beni aramalarını heyecanla bekliyorum. Onlara karne hediyesi olarak yıllık iznimden 1 hafta aldım. Onlarla bol bol vakit geçirip onların istediği şeyleri yapmayı, görüşemedikleri arkadaşlarıyla görüştürmeyi, sinemaya götürmeyi planlıyorum. Umarım 1 haftaya hepsini sığdırabilirim.

10 Ocak 2011 Pazartesi

BONİBONLU KURABİYE

Kızımın ve oğlumun sınıf arkadaşları için pişirdiğim kurabiyeler harika oldu. Fakat Altan’ın sınıf mevcudu çok olunca onlara kısmet olmadı. (5 tane eksik çıkınca götürmekten vazgeçti)
Bu tariften yaklaşık 60 adet kurabiye çıkıyor.Çikolata onlara çok farklı bir lezzet kattı.
Kızım bugün kurabiyeleri arkadaşlarına götürecek.Bakalım arkadaşları da beğenecek mi?





BONİBONLU KURABİYE

Malzemeler

2 Fincan Sinangil Un
1 Fincan Kakao
1 Pk. Sinangil Karbonat
2 Çimdik Tuz
80 Gram Sütlü Çikolata
250 gr.Margarin veya Tereyağ
5 paket bonibon
2.5 Fincan Şeker
4 yumurta
1 paket vanilya

Un, kakao, karbonat ve tuzu bir kaba eleyin. Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulü eritin. Şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın, erimiş çikolatayı ve margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Unlu karışıma ekleyin. Kekten biraz daha koyu bir hamur elde edersiniz.
Arkasından azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığına gelene ve elinize yapışmamaya başlayana kadar yoğurunuz.
Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamurdan küçük parçalar kopararak 5 cm aralıklarla dizin. Karbonat olduğu için 2 katına çıkıyor. Üzerine bonibon koyunuz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak kıvamda olacaklar fakat biraz sonra kendilerini toparlıyorlar.
Afiyet Olsun.

PALYAÇO KÜLAHI






Uzun zaman önce kalıplarını pastaland.com.tr’den almıştım. Ama bir türlü fırsat bulup yapamamıştım.
Pazara günü kızımın da canı sıkılınca gel palyaço külahı yapalım dedim.Selin heyecan içinde can sıkıntısını bile unuttu. Mutfakta bir sağa bir sola koşuşuturup durdu.

Yapması oyalayıcı da olsa yemesi çok zevkli olan külahların tarifini veriyorum şimdi.
Çocuğu olan herkese tavsiye ederim. Ben bile bayıldım.



Malzemeler:
1 paket milföy hamuru
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
2 poşet krem şanti
Süslemek İçin :
Dr.Roetker pasta süsü
Hazırlanışı :
Milföy hamurlarını merdaneyle incelterek yarım cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
(Pastane malzemesi satan yerlerde bulunan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (Dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun.