5 Ekim 2009 Pazartesi

BUGÜN 5 EKİM DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ


Ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Çocuk Günü olarak kutlanır. Çocuklarımız bugünün yarını, yarının da umududur. Yuvamızın mutluluğudur. Onlara değer vermeli ve sağlam karakterli yetiştirmeliyiz.
Bu sabah heyecan içinde uyandık. Kızım için çok farklı bir gün olacaktı. Anaokulu olarak bu güne özel hazırlık yapmışlardı. Karagöz Hacivat gösterisi olacaktı. Palyaçolar onları eğlendirecek ve yüz boyaması yapacaktı. Neşeli şarkılar eşliğinde bol bol hoplayıp zıplayacaklardı.
En güzel kıyafetlerimizi seçtik ve yuvamıza gittik. Heyecan doruktaydı. Gün içinde biz çalıştık onlar eğlendi. Bu günü size en güzel fotoğraflar anlatır diye düşündüm ve giriş-çıkışta Yeşim Anaokulu 6 Yaş sınıfından kızımın yakın arkadaşlarını fotoğrafladım.Yüzlerindeki mutluluğu göreceksiniz.


ÇOCUK

Çocuk deyip geçmeyin,
Onun da dünyası var.
Güzel-çirkin seçmeyin,
Her çocuk şefkat arar.

Bir kez düşün kendini,
Çocuktun daha önce.
Eksik etme sevgini,
Bir küçüğü görünce.

O, yuvada bir çiçek,
Sonra meyve verecek.
Toplum doğacak ondan,
Ülkemiz yükselecek.

İBRAHİM ŞİMŞEK





Oğluma Dünya Çocuk Günü ile ilgili bir sürü şiir döktürdüm. İçlerinden en çok bunu beğenip ezberlemiş. Ben de çok beğendim.
Rengi, dili, dini ne olursa olsun tüm çocukların günü kutlu olsun.
Hepiniz için daha güzel bir gelecek diliyorum
....


4 Ekim 2009 Pazar

MERAKLI MİNİK DERGİSİ VE PUZZLE


TÜBİTAK'ın her ay düzenli olarak çıkarttığı Meraklı Minik dergisini kızım için sürekli alıyorum. Hepinize öneririm. İçeriği çok güzel ve çocukları televizyon, bilgisayar dışında çok daha somut bir şeyle, bir dergiyle tanıştırmış oluyorsunuz. Eminim sizin çocuklarınız da çok sevecek ve beğenecek. Bu yıl oğlum Altan 3.Sınıfa gidiyor. Öğretmeni bir puzzle yapmalarını istemiş. Oğlum kendine yaptı ama kızımı ayırmak ne mümkün? Sonraki akşam oturduk ve bir puzzle da ona yaptık. Meraklı Minik dergisinin hoşumuza giden bir sayfasını kopardık ve bir kartona yapıştırdık. Daha sonra da üçgen şekillerde kestik. Siz kare, dikdörtgen v.s.kesebilirsiniz. Ama anaokuluna giden çocuklarınız için daha basit birşey olmasında fayda var. Kısacası kızımın da puzzle 'ı oldu. O da abisinden geri kalmamış oldu kendince.

Mantar Kurabiye (Bulgarca ismiyle Gıpki)


Annem rahmetli nur içinde yatsın kardeşimle ikimize seviyoruz diye hep bu kurabiyelerden pişirirdi. Yattığı yerler nur olsun. Benim de 2 çocuğum var ve ben de onlara pişiriyorum. Bu seferkilerin ununu biraz fazla koydu -ğum için sert oldu ama yine de eskileri hatırlattı bana. 20-25 yıl öncesine gittim birdenbire. Gözlerim doldu...Annemi trafik kazasında kaybettim yıllar önce; duygulanma sebebim bu.....
Annemin kalıbını ordan oraya taşınırken kaybettik. Bir yolunu bulup Bulgaristandan tekrar getirttim. Artık benim de bir kalıbım var.
Sizlere tarifini veriyorum:
1 Paket Margarin
(Oda Sıcaklığında olmalı)
2 Su Bardağı Pudra Şekeri
(Yoksa Toz Şeker de olur)
2 Yumurta
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
Vanilya, Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (4-5 Su bardağı kadar) Hamurun yumuşak olması gerek. Elinizle yuvarlayıp aygazın üzerinde kalıbı ters yüz ederek pişiriyorsunuz.
Kalıbı bulmak isteyenler için;
Muhacir pazarlarında satış yapanlara veya Bulgaristana gidip gelenlerde sipariş verebilirsiniz.
Afiyet Olsun....